Juneday - Tankar om pedagogik och programmering

Idioterna snackar om missar i en kurs

March 9, 2018

Det mesta vi tar upp i denna pod är kritik av andras grejer så det är väl inte mer än rätt att vi dissikerar vår nuvarande kurs och dess material. Vi tar upp några störande, men ganska roliga, misstag.

Kursen vi jobbar med just nu heter TIG058 och hålles på Göteborgs Universitet. Vi fick inte så lång tid på oss att jobba med kursen, men tackade ja trots de blygsamma 42 dagarna att ta fram en ny kurs. Kanske, eller förmodligen säkerligen, hybris. Men en rolig utmaning. VI skrev under dessa 42 dagar i snitt:

  • 285 rader Java-kod (per dag)
  • 0.5 presentationer eller 10 slides/sidor (per dag)
  • 2 videofilmer (per dag)
  • 1.3 artiklar (sidor) i wikin, vilka motsvarar 5 A4-sidor (per dag)

... och nej, vi hann inte detta på 42 dagar. Vi fick jobba en hel del övertid, inklusive jul och nyår. Tack famlijerna för att ni var ganska överseende med att vi var så uppe i varv under julhelgen. Dessutom har vi jobbat på kontoret alla fredagar - vilket inte verkar vara standard på universitet.

 

Tusen tack till alla studenter som har överseende och ibland ser att vi har en ambition att bli bättre. Speciellt tack till er som har varit tydliga och framfört kritiken eller ställt befogade frågor på ett konstruktivt sätt. Tack också alla handledare - helvete vad buggar ni hittat innan studenterna gjorde det.

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App